Malwarebytes: Alle informatie en antivirusfuncties uitgelegd

Stefan
malwarebytes

Malwarebytes is een uitstekende tool die je computer beschermt tegen schadelijke software. Het is ontwikkeld door het bedrijf Malwarebytes, dat in 2008 in Californië is opgericht.

Je kunt Malwarebytes naast je gewone antivirusprogramma gebruiken voor extra bescherming. Het fungeert als een extra beveiligingslaag om je computer optimaal te beveiligen.

Wat Malwarebytes bijzonder maakt, is dat het niet alleen virussen kan detecteren en blokkeren, maar ook andere soorten schadelijke software, zoals ransomware, adware en potentiële ongewenste programma’s (PUP’s). Daarnaast biedt het bescherming tegen websites die proberen je apparaat te infecteren en kwetsbaarheden in veelgebruikte software die cybercriminelen kunnen misbruiken.

In dit artikel leg ik uit hoe je Malwarebytes kunt downloaden en gebruiken. Malwarebytes is beschikbaar voor verschillende apparaten, waaronder Windows-pc’s, Macs, iPhones en Android-telefoons. Ongeacht welk apparaat je gebruikt, kun je jezelf beschermen tegen schadelijke software. Deze gids is bijgewerkt in 2024 met de nieuwste afbeeldingen en de meest recente versie van Malwarebytes.

Malwarebytes

Malwarebytes downloaden en installeren

De installatie van Malwarebytes is aanzienlijk vereenvoudigd. Met slechts één klik kan je Malwarebytes op je computer installeren. Als je wat meer controle wilt over de installatie, zijn er nog steeds geavanceerde instellingen beschikbaar.

Hier zijn de stappen om Malwarebytes op je computer te installeren:

  1. Klik op de onderstaande directe link om Malwarebytes te downloaden: Download Malwarebytes gratis.
  2. Malwarebytes is gratis te gebruiken voor een periode van 14 dagen om malware te detecteren en te verwijderen.
  3. Nadat je het bestand hebt gedownload via de bovenstaande link, open je het.
  4. Je zult een melding zien waarin je wordt gevraagd of je Malwarebytes toestemming wilt geven om wijzigingen op je computer aan te brengen. Klik op “Ja” om door te gaan.
  5. Kies je gewenste taal uit de lijst en klik op “OK”. Malwarebytes is beschikbaar in 30 talen of meer, onder meer Nederlands.
  6. Selecteer of je Malwarebytes wilt installeren voor persoonlijk gebruik of op een werkcomputer.

Volg eenvoudigweg deze stappen en je hebt Malwarebytes binnen de kortste keren geïnstalleerd en klaar om je computer te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

Malwarebytes installatie

Download het installatie programma en klik op ‘Installeren’ om het installatieproces te starten. Malwarebytes zal automatisch een snelkoppeling op je Windows-bureaublad maken voor gemakkelijke toegang. Als je specifieke installatie-instellingen wilt aanpassen, klik dan op de knop ‘Geavanceerde opties’.

In het gedeelte ‘Geavanceerde opties’ heb je de mogelijkheid om de installatiemap te wijzigen of de extra snelkoppeling uit te schakelen. Hier kun je ook de meest recente wijzigingen (changelog) van Malwarebytes bekijken. Nadat je eventuele aanpassingen hebt gemaakt, klik je opnieuw op ‘Installeren’ om het installatieproces te voltooien.

Malwarebytes geavanceerde installatie

Malwarebytes is aan het installeren op uw computer, wacht tot het installatieproces is voltooid.

Malwarebytes installeren

Klik op de knop ‘Voltooien’ om het instellen van Malwarebytes af te ronden. Zoek vervolgens de snelkoppeling van Malwarebytes op je bureaublad en start Malwarebytes voor de eerste keer. Klik op de Aan de slag knop om te beginnen.

Je hebt verschillende opties:

  • Je kunt ervoor kiezen om direct een licentie te kopen.
  • Als je al een licentie hebt gekocht, kun je deze activeren.
  • Als je de licentie later wilt activeren, kun je ervoor kiezen om de 14 dagen gratis testversie te gebruiken. Klik op de tekst ‘Misschien later’.

Malwarebytes aankoop opties

Voer je e-mailadres in als je nieuws over cyberbeveiliging van Malwarebytes wilt ontvangen. Het is een goede aanbeveling omdat het vaak nuttige informatie biedt, hoewel enige technische interesse en kennis handig kunnen zijn. Klik vervolgens op ‘Open Malwarebytes Free’ om door te gaan.

Het is belangrijk op te merken dat Malwarebytes beschikbaar is in zowel een gratis als een premium 14-daagse evaluatieversie van het programma. Na de installatie wordt de premium proefversie automatisch geactiveerd op je pc. De premium licentie is tijdelijk gratis beschikbaar. Na 14 dagen keert de licentie automatisch terug naar de gratis versie als je besluit om de Malwarebytes-functies niet te upgraden.

Malwarebytes premium functies

De premiumversie of de 14-daagse proeflicentie van Malwarebytes biedt krachtige beveiligingsfuncties voor je computer:

  1. Real-time Bescherming: Malwarebytes biedt continue bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen, waaronder adware, malware, potentieel ongewenste programma’s (PUPs), virussen en ransomware. Het detecteert en stopt infecties voordat schadelijke software zelfs maar de kans krijgt om op je computer uitgevoerd te worden.
  2. Anti Exploit Bescherming: Deze functie is bijzonder opmerkelijk omdat het kwetsbare, verouderde software beschermt die op je pc is geïnstalleerd tegen de nieuwste beveiligingslekken. Malwarebytes detecteert pogingen om deze kwetsbaarheden uit te buiten en voorkomt dat ze schade kunnen aanrichten. Dit is vooral handig als je per ongeluk een gehackte of geïnfecteerde website bezoekt die probeert je browser te misbruiken.
  3. Anti Ransomware: Ransomware is tegenwoordig een ernstige bedreiging, maar Malwarebytes beschermt je pc tegen deze aanvallen voordat ransomware je bestanden kan versleutelen en losgeld eist. Bovendien heeft Malwarebytes ondersteuning om je te helpen in het geval van een ransomware-infectie.
  4. Bescherming tegen Kwaadaardige Websites: Malwarebytes houdt voortdurend een bijgewerkte lijst bij van gevaarlijke domeinen en IP-adressen. Hierdoor wordt je browser beschermd tegen verdachte websites die malware kunnen verspreiden. Deze functie helpt je computer te beschermen tegen virusinfecties terwijl je online surft.

Kortom, de premiumversie van Malwarebytes biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen, en het is een waardevolle aanvulling op je beveiligingsarsenaal om je computer te beschermen tegen malware en andere cyberdreigingen.

Malwarebytes gratis functies

Malwarebytes beschikt over krachtige beveiligingsfuncties om je computer te beschermen:

  1. Anti Malware en Anti Spyware Engine: Malwarebytes maakt gebruik van geavanceerde detectie-algoritmen om zowel malware als spyware op te sporen en te verwijderen. Dit omvat verschillende soorten schadelijke software, waaronder virussen, trojans en spyware die je privacy kunnen schenden.
  2. Anti Rootkit: Rootkits zijn bijzonder geavanceerde vormen van malware die diep in het systeem kunnen doordringen en zich verbergen. Malwarebytes is in staat om deze rootkits te identificeren en te verwijderen, waardoor je computer wordt beschermd tegen deze geavanceerde bedreigingen. Daarnaast kan Malwarebytes beschadigde systeemcomponenten herstellen die door rootkits zijn aangetast.

Download Malwarebytes

Hoe gebruikt u Malwarebytes

Malwarebytes maakt het gemakkelijk om je computer te scannen en malware automatisch te verwijderen met een duidelijke en opvallende “Scannen”-knop. Deze knop start een scan van je computer om schadelijke software te detecteren en te verwijderen.

In dit artikel zal ik de verschillende opties en instellingen van Malwarebytes bespreken. Er zijn tal van aanpassingsmogelijkheden beschikbaar in Malwarebytes, waarmee je het programma kunt configureren om optimaal te presteren op jouw pc.

Malwarebytes start scherm

Houd er rekening mee dat de opties en instellingen die ik zal bespreken, aanbevelingen zijn en mogelijk niet allemaal van toepassing zijn op jouw specifieke behoeften. Het is belangrijk om Malwarebytes in te stellen op basis van wat het beste past bij jouw persoonlijke vereisten met behulp van de verstrekte informatie.

Malwarebytes scanplanner

Het tabblad “Scanplanner” biedt je de mogelijkheid om aangepaste scanschema’s aan Malwarebytes toe te voegen. Hier kun je specifiek instellen welk type scan je wilt uitvoeren, hoe vaak deze moet worden herhaald, de begin- en einddatum van het schema, enzovoort. Dit stelt je in staat om je scans te plannen op basis van jouw voorkeuren en behoeften. Je kunt deze geplande scans aanpassen en configureren op het “Scanplanner”-tabblad. Hierdoor kun je de beveiliging van je computer nog verder optimaliseren en ervoor zorgen dat deze regelmatig wordt gecontroleerd op mogelijke bedreigingen.

Scanplanner

Malwarebytes Detectiehistorie

Op het tabblad “Detectiehistorie” vind je een overzicht van alle malware die Malwarebytes heeft gedetecteerd en vervolgens in een veilige quarantaine heeft geplaatst voor nader onderzoek. De samenvatting op dit tabblad bevat een lijst van de gedetecteerde malware.

Als Malwarebytes echter een bestand heeft gedetecteerd en in quarantaine heeft geplaatst, maar je wilt dit bestand of de map herstellen, kun je dat doen vanaf dit tabblad. Selecteer eenvoudig de items die je wilt herstellen en klik op de knop “Herstellen”. Hiermee worden de gegevens teruggezet naar hun oorspronkelijke bestandslocatie, zodat je eventuele onbedoelde quarantaine-acties ongedaan kunt maken. Dit kan handig zijn als Malwarebytes ten onrechte een legitiem bestand als malware heeft aangemerkt.

Detectiehistorie

Malwarebytes historie

Het tabblad “Historie” biedt gebruikers inzicht in eerdere gebeurtenissen die Malwarebytes hebben geactiveerd. Deze gebeurtenissen kunnen onder andere geblokkeerde malware, verwijderde malware, geblokkeerde gebeurtenissen, geblokkeerde websites en uitgevoerde scans omvatten. De geschiedenis wordt hier opgeslagen en bijgehouden, zodat je een overzicht hebt van wat Malwarebytes heeft gedaan en welke bedreigingen het heeft gedetecteerd en behandeld. Dit kan helpen bij het begrijpen van de beveiligingsactiviteit op je computer en het biedt waardevolle informatie over de effectiviteit van Malwarebytes.

Historie

Malwarebytes instellingen

Het tabblad “Instellingen” biedt tal van opties, en ik zal ze allemaal uitleggen. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat Malwarebytes een gebruiksvriendelijke interface heeft, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen met weinig ervaring op het gebied van pc-gebruik. Hoewel er geavanceerde functies zijn, hoef je ze niet noodzakelijk te kennen of te gebruiken om je computer te beschermen tegen malware.

Hier zijn enkele van de instellingen die je kunt aanpassen op het tabblad “Instellingen”:

  1. Applicatiecomponent Updates: Je kunt kiezen of je wilt dat Malwarebytes automatisch applicatiecomponentupdates downloadt en installeert. Ook kun je ervoor kiezen om meldingen te ontvangen wanneer er een volledige versie-update beschikbaar is. Handmatig zoeken naar updates is ook mogelijk door op de knop “Applicatie-updates installeren” te klikken.
  2. Meldingen: Malwarebytes geeft standaard meldingen weer in het Windows systeemvak. Je kunt ervoor kiezen om deze meldingen uit te schakelen met de aan/uit-schakelaars. Als je wilt, kun je de tijd instellen voor hoelang de meldingen zichtbaar blijven op het tabblad “Instellingen”.
  3. Real-time Beveiliging: Real-time beveiliging is een functie die beschikbaar is voor premium- of proeflicentiegebruikers. Als deze functie is uitgeschakeld, zal Malwarebytes een melding weergeven. Je kunt ervoor kiezen om deze informatie wel of niet te tonen. Houd er rekening mee dat real-time beveiliging een minimale invloed heeft op de prestaties van je computer.
  4. Impact van Scans op Systeemprestaties: Deze instelling stelt je in staat om de prioriteit van handmatige scans aan te passen of te verlagen. Dit heeft alleen invloed op aangepaste scans die door de gebruiker worden uitgevoerd.

In essentie kun je met de instellingen in Malwarebytes de werking van het programma aanpassen aan jouw behoeften en voorkeuren, maar zelfs als je geen diepgaande kennis hebt, kun je nog steeds profiteren van de bescherming die Malwarebytes biedt. Het is ontworpen om effectief en gemakkelijk te gebruiken te zijn.

Malwarebytes instellingen

Handmatig bestand of map scannen

Malwarebytes biedt de mogelijkheid om individuele bestanden of mappen te scannen. Om snel een scan uit te voeren voor een specifiek bestand of een map, klik je met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer je “Scannen met Malwarebytes” in het contextmenu. Als je de optie “Scannen met Malwarebytes” uit het contextmenu van Windows wilt verwijderen, kun je de aan/uit-schakelaar op het tabblad “Algemeen” uitschakelen.

Malwarebytes heeft een uitstekend ondersteuningsteam beschikbaar. Met een premium licentie kun je contact met hen opnemen in geval van problemen met betrekking tot Malwarebytes. Het ondersteuningsteam van Malwarebytes kan mogelijk extra gegevens nodig hebben om het probleem te identificeren en op te lossen.

Logboekgegevens gebeurtenis

De functie “Logboekgegevens” kan hierbij van pas komen. Na de installatie is de “Logboekgegevens” standaard uitgeschakeld. Je kunt deze functie inschakelen op het tabblad “Algemeen” wanneer Malwarebytes-ondersteuning dit vereist. Hierdoor kun je de benodigde informatie verzamelen en delen om snel en effectief assistentie te krijgen bij eventuele problemen.

Logboekgebeurtenissen

Malwarebytes proxyserver

Voor gebruikers die via het internet verbinding maken met behulp van een proxyserver, biedt Malwarebytes de mogelijkheid om proxyserverinstellingen te configureren. Hiermee kan Malwarebytes contact maken met hun servers voor updates en andere functies. Het is echter belangrijk op te merken dat deze proxyserverinstelling standaard is uitgeschakeld en alleen moet worden ingeschakeld als je begrijpt hoe je deze moet configureren.

Het aanpassen van proxyserverinstellingen kan complex zijn en vereist specifieke kennis van de proxyconfiguratie. Het is dus raadzaam om dit alleen te doen als je bekend bent met proxyserverconfiguratie of als je technische ondersteuning hebt om je te begeleiden bij het instellen van de juiste proxyparameters.

Proxyserver

Beta updates

Als je een beheerder en een premium licentiehouder bent, heb je de mogelijkheid om bèta-applicatie-updates van Malwarebytes te ontvangen. Door deze functie in te schakelen, kun je toegang krijgen tot bètafuncties, volledige bètaversies en bètacomponentupdates van Malwarebytes.

Het is echter belangrijk op te merken dat het sterk wordt afgeraden om bèta-updates in te schakelen in een productie-omgeving van Windows. Bètaversies bevatten vaak nieuwe, experimentele functies die nog niet volledig zijn getest en kunnen instabiliteit of onverwachte problemen veroorzaken.

Het is raadzaam om bèta-updates alleen te gebruiken in een test- of ontwikkelomgeving waar de impact op de productiviteit en beveiliging van het systeem minder kritiek is. In een productieomgeving is het meestal veiliger om te wachten tot de stabiele, officiële versies van de software worden uitgebracht voordat je ze installeert.

Beta updates

Gebruiks- en dreigingsstatistieken

Malwarebytes heeft de functie “Gebruiks- en dreigingsstatistieken” standaard ingeschakeld. Deze functie verzamelt anonieme informatie van je pc en stuurt deze naar de servers van Malwarebytes voor analyse. Het verzamelen van statistieken is zeer nuttig voor het voorkomen en detecteren van recente malwarebedreigingen.

Als je meer gedetailleerde informatie wilt over wat voor soort gegevens Malwarebytes verzamelt en hoe ze deze informatie gebruiken, kun je op de knop “Privacybeleid” klikken op het tabblad “Applicaties”. Het privacybeleid biedt inzicht in welke gegevens worden verzameld, hoe ze worden gebruikt en welke maatregelen er worden genomen om de privacy en beveiliging van gebruikers te waarborgen. Het is altijd een goed idee om het privacybeleid van een programma te raadplegen om te begrijpen hoe je gegevens worden verwerkt en gebruikt.

Gebruiks- en dreigingsstatistieken

Malwarebytes beveiligingsinstellingen

Op het tabblad “Berscherming” vind je een lijst met functies die betrekking hebben op hoe Malwarebytes je systeem beschermt. Hier kun je specifieke beveiligingsmodules in- of uitschakelen en beheren welke toepassingen als veilig worden beschouwd.

Bescherming

Het is belangrijk op te merken dat alle functies voor real-time bescherming alleen beschikbaar zijn voor premium licenties van Malwarebytes. Een van deze functies is “Web Protection,” die elke aanvraag van je pc naar het internet scant om te controleren of er een verbinding wordt gemaakt met een kwaadaardig IP-adres of een schadelijke webserver. Als er een kwaadaardige poging wordt gedetecteerd, zal Malwarebytes de verbinding blokkeren en de gebruiker waarschuwen voor de geblokkeerde verbinding.

Beschermde toepassingen

Programma’s die verbinding maken met het internet zijn gevoelig voor aanvallen, vooral als deze programma’s niet regelmatig worden bijgewerkt. Als software niet up-to-date wordt gehouden, kan deze kwetsbaar worden voor misbruik door aanvallers. Malwarebytes biedt een exclusieve functie voor premium licenties genaamd “Beschermde toepassingen” waarmee je kwetsbare toepassingen kunt beschermen tegen exploits. Deze functie toont een lijst van geïnstalleerde softwaretoepassingen op je pc en hoe de toepassingen worden beveiligd.

Beschermde toepassingen

Met deze beveiligingsfuncties kun je ervoor zorgen dat je systeem goed wordt beschermd tegen malware, aanvallen en kwetsbaarheden in softwaretoepassingen.

Bescherming tegen malware

De “Bescherming tegen malware”-module in Malwarebytes is standaard ingeschakeld en het is over het algemeen raadzaam om deze ingeschakeld te houden, tenzij je specifieke redenen hebt om deze uit te schakelen. Het is meestal niet nodig om de Beschermingsmodule uit te schakelen. Bovendien geldt dat als je deze functie inschakelt, dit ook van toepassing is op de andere premium functie van Malwarebytes, namelijk “Bescherming tegen ransomware.”

Bescherming tegen ransomware

In het verleden, rond het begin van 2016, was de “Bescherming tegen ransomware”-module een apart programma genaamd “Malwarebytes Anti-Ransomware.” Deze functie is nu geïntegreerd in Malwarebytes en standaard ingeschakeld.

Scan naar rootkits

Een meer geavanceerde optie is de mogelijkheid om te scannen naar rootkits. Deze optie is standaard uitgeschakeld omdat het de hoeveelheid tijd die nodig is om een malware-scan uit te voeren kan verlengen. Een “rootkit” is een type malware dat is ontworpen om zich diep in het besturingssysteem te nestelen en de aanwezigheid van deze of andere malware te verbergen voor het besturingssysteem. Het inschakelen van de “Scannen naar rootkits”-optie kan nuttig zijn als je vermoedt dat je systeem mogelijk is geïnfecteerd met dit soort geavanceerde malware.

Scan naar rootkits

Scan in archieven

Malwarebytes heeft de mogelijkheid om malware te detecteren, zelfs als deze zich in gearchiveerde bestanden bevindt, zoals zip-bestanden, RAR-bestanden, 7zip-bestanden en iso-bestanden. Je kunt de optie “Scan in archieven” inschakelen om te scannen binnen archieven in- of uitschakelen via de aan/uit-schakelaar op het tabblad “Bescherming.”

Scan in archieven

Gebruik kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren

Een van de nieuwere functies is het ontdekken van nieuwe bedreigingen via kunstmatige intelligentie. Dit is een geavanceerd algoritme die patronen in malware kan ontdekken en hiermee malware detecteerd die nog niet eerder is gedetecteerd, gebasseerd op eerdere patronen. deze functie is standaard ingeschakeld.

Gebruik kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren

Potentieel ongewenste items

Wat betreft de proactieve detectie van Potentieel Ongewenste Programma’s (PUPs), dit is een van de sterke punten van Malwarebytes. Malwarebytes is actief betrokken bij het identificeren en blokkeren van PUPs. PUPs zijn programma’s die beweren je pc op te schonen of te optimaliseren en vaak geld vragen voor eenvoudige schoonmaakacties. Malwarebytes richt zich op PUPs die taken uitvoeren die ook kunnen worden uitgevoerd met gratis software, maar die in plaats daarvan een dure abonnement vereisen.

Als je de standaard ingeschakelde PUP-bescherming wilt uitschakelen, kun je het selectievakje op het tabblad “Beveiliging” gebruiken om PUP-bescherming uit te schakelen. Het is belangrijk om op te merken dat malware soms wordt gebundeld met andere software die je van internet hebt gedownload. Om te voorkomen dat legitieme software onbedoelde wijzigingen aanbrengt, biedt Malwarebytes bescherming tegen mogelijk ongewenste wijzigingen (PUM). PUM is een set geavanceerde monitors die elke systeemwijziging volgen en verdacht gedrag opsporen. Dit helpt bij het beschermen van je systeem tegen ongewenste wijzigingen en mogelijke malware-infecties.

Potentieel ongewenste items

Update bedreigingsinformatie

Het is van groot belang om Malwarebytes up-to-date te houden. Malwarebytes controleert automatisch elke uur op updates. Als je de update-interval wilt wijzigen, kun je de instellingen aanpassen op het tabblad “Beveiliging.” Standaard zal Malwarebytes je informeren als er gedurende de laatste 24 uur geen updates zijn ontvangen.

Update bedreigingsinformatie

Opstarten van Windows

Om Malwarebytes up-to-date te houden, is het essentieel om Malwarebytes actief te houden, zelfs na het opnieuw opstarten van je computer. Zorg ervoor dat de optie “Start Malwarebytes op de achtergrond op wanneer Windows opstart” is ingeschakeld op het tabblad “Beveiliging.” Hiermee wordt Malwarebytes automatisch opgestart wanneer je Windows opstart, waardoor je continue bescherming hebt.

Als je echter wilt voorkomen dat Malwarebytes automatisch wordt gestart na een herstart, kun je de optie “Opstarten van Windows” uitschakelen. Het is echter aanbevolen om Malwarebytes actief te houden om continue bescherming te behouden tegen malwarebedreigingen.

Opstarten van Windows

Acceptatielijst

Het is sterk aanbevolen om Malwarebytes te configureren op basis van je specifieke behoeften en omgeving. Soms moet je bepaalde bestanden, mappen, websites, volledige applicaties of eerder gedetecteerde exploits uitsluiten van detectie en bescherming. Dit kan nodig zijn om legitieme software of specifieke configuraties toe te staan zonder onderbrekingen door de beveiligingssoftware.

Je kunt items uitsluiten van detectie en bescherming door de “toevoegen” optie te gebruiken op het tabblad “Acceptatielijst” in Malwarebytes. Hiermee kun je specifieke items markeren als veilig, zodat Malwarebytes ze niet als potentiële bedreigingen zal beschouwen.

Het is belangrijk om deze uitsluitingen met zorg te beheren, omdat het uitsluiten van verkeerde items de beveiliging van je systeem in gevaar kan brengen. Zorg ervoor dat je alleen items uitsluit die je zeker weet dat ze veilig zijn en geen risico vormen voor je systeem. Het configureren van uitsluitingen is een nuttige aanvulling op de beveiligingsinstellingen van Malwarebytes, maar moet met de nodige voorzichtigheid worden gedaan.

Acceptatielijst

Mijn abonnement

Het tabblad “Mijn abonnement” in Malwarebytes is waar je je licentie-informatie kunt bekijken. Het is handig als je de vervaldatum van je Malwarebytes-licentie wilt controleren, de licentiestatus wilt bekijken en wilt weten welke editie van Malwarebytes je op je pc gebruikt. Dit tabblad biedt ook opties om Malwarebytes te upgraden of te downgraden, afhankelijk van je behoeften en licentie.

Kortom, het tabblad “Mijn abonnement” is de plaats waar je de belangrijkste informatie over je Malwarebytes-licentie kunt vinden en beheren. Het stelt je in staat om je beveiligingssoftware up-to-date te houden en eventuele wijzigingen in je licentie uit te voeren.

Mijn abonnement

Over Malwarebytes

Het tabblad “Over Malwarebytes” in Malwarebytes biedt je meer informatie over Malwarebytes als bedrijf. Hier kun je toegang krijgen tot hun supportforums, extra informatie en tutorials lezen, en de eindgebruikers licentieovereenkomst bekijken.

Over Malwarebytes

We hebben nu de belangrijkste bedreigingsinstellingen besproken. Ga nu terug naar het start scherm en klik op “Scanner”.

Scanplanner

Op het tabblad “Scanplanner” vind je een knop “Scan plannen”. Hier kun je een scan plannen. Dit kan zijn een “Quick Scan” of een “Aangepast scan”. Bij elke scan kunt je een start en herhaling instellen. Op deze manier kunt je aangepaste scans configureren om uw systeem te scannen op de ingestelde periode.

Scanplanner

Malwarebytes beheren via systeemvak

Als laatste wil ik nog toelichten hoe je Malwarebytes op een makkelijke manier kunt beheren. Door met de rechtermuisknop op het Malwarebytes pictogram in het systeemvak te klikken kun je controleren op updates, bescherming op het web, bescherming tegen malware, bescherming tegen ransomware of exploit-beveiliging inschakelen of uitschakelen. Mocht je Malwarebytes willen sluiten dan kun je dit doen door op “Malwarebytes sluiten” te klikken.

Malwarebytes beheren via systeemvak

Als je overweegt om Malwarebytes te downloaden of als je vragen hebt over Malwarebytes, kun je gebruikmaken van het commentaarveld om je vragen te stellen of hulp te vragen. Ik sta klaar om je te assisteren en je vragen te beantwoorden over Malwarebytes of andere onderwerpen. Ik hoop je hiermee geinformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Graag een zo duidelijk mogelijke omschrijving.

PC Tips overzicht ↓

Al onze computertips overzichtelijk gesorteerd op categorieën.



Ontvang de nieuwste PC tips iedere 2 weken in uw e-mailbox.
Wij versturen nooit spam.
4 reacties
  1. Malwarebytes is absoluut één van de beste programma’s die ik gebruikt om mijn computer te beschermen. In het verleden heb ik antivirus software gebruikt van de bekende bedrijven Norton, Avast, Avira maar die lieten vaak wat door, met Malwarebytes al jaren geen enkel probleem.

Reacties:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *